Terug

Volg Shownieuws

Makers Zaai willen een senior-versie

Makers Zaai willen een senior-versie

Nieuws

1 feb 2022, 17:50

Een hek, een weiland, twee verveelde meisjes en een postbode. Het programma Zaai was een hit op televisie. Goed nieuws voor alle fans, er komt misschien een comeback.

Zaai was een Nederlandse serie van korte filmpjes over de avonturen van twee meisjes, Irma en Ingrid, die op het platteland woonden. Zaai was te zien in het VPRO-programma Villa Achterwerk. De afleveringen werden geschreven door Paul Groot. De serie liep van 1998 tot 2003. ''Postbode Siemen, wij vervelen ons wij twee. Dus jij moet wat verzinnen - Maar ik heb geen tijd. Ik moet warken, dáárom.'' Dit was dé kenmerkende zin van de populaire serie. De schrijver van het programma, Paul Groot, was te gast in Kunststof op Radio1 waar hij vertelde bezig te zijn met een Zaai Senior-versie. ''We hebben nu een plan om Zaai 35 jaar later te maken, dus Zaai Senior'', aldus Paul. Toch staat niet iedereen te springen om dit idee. Zo laat Paul weten dat de VPRO niet enthousiast is.

Actrice Plien van Bennekom speelde de rol van Irma en Bianca Krijgsman speelde Ingrid. De populaire postbode Siemen werd gespeeld door Joep Onderdelinden.

Maestro

De winnaar van Maestro is bekend. Let op: spoilers!

Simone Kleinsma en rapper sor namen het zondag tegen elkaar op in de finale; de rapper ging er met de winst vandoor.

Met 72 procent van de stemmen versloeg de rapper zijn mede-finalist Simone Kleinsma.

Na zijn winst gaf hij nog eenmaal een toegift en kreeg de rapper de gouden baton mee naar huis. Rosario Mussendijk, zoals sor voluit heet, versloeg dit seizoen ook Plien van Bennekom, Eva Cleven, Pieter Jan Hagens, Bram Krikke en Henk Spaan.

Eerder zeiden sor en Kleinsma tegen het ANP dat ze elkaar de winst enorm gunnen. "Ik weet nog dat de productie me laatst vroeg of ik even in de camera kon zeggen hoe ik je ging verslaan. Dat we echt in strijd zijn met elkaar. Maar dat vond ik helemaal niet het doel", zei sor toen. Simone lachend: "Dat moest ik inderdaad ook even doen, maar dat vond ik eigenlijk niet leuk om te moeten zeggen."

Plien en Bianca

Cabaretduo Plien & Bianca kondigt een nieuwe tournee van hun zevende theatervoorstelling En nu dan? aan. De reeks voorstellingen staat gepland van september 2021 tot en met juni 2022, meldt Bos Theaterproducties dinsdag.

Alle afgelaste voorstellingen van de afgelopen periode worden ingehaald. In de meeste theaters is de kaartverkoop gestart.

En nu dan? is in theaterseizoen 19/20 al in diverse theaters te zien geweest. Deze tournee kwam vervroegd ten einde vanwege de eerste lockdown. In september en oktober 2020 hebben Plien & Bianca een aantal voorstellingen gespeeld, maar toen kwam ook die tournee abrupt ten einde door de tweede lockdown.

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 1993 afstudeerden. Met Changez!, hun allereerste voorstelling, wonnen zij in 1996 Cameretten. Van 1999 tot en met 2001 toerden ze als de boerenmeiden Irma en Ingrid door het land met Biks!, losjes gebaseerd op de populaire VPRO-jeugdserie Zaai. In 2017 ontvingen Plien & Bianca de Johan Kaartprijs voor hun bijdrage aan het Nederlandse theateramusement.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.