Terug

Volg Shownieuws

Mannelijke bandleden Måneskin kussen tijdens Pools optreden

Nieuws

27 juni 2021, 11:01

Bandleden van songfestivalwinnaar Måneskin hebben opnieuw een krachtig statement gemaakt door op het podium met elkaar te kussen. Frontman Damiano David en gitarist Thomas Raggi zoenden elkaar tijdens een optreden in Polen.

"Wij vinden dat iedereen dit zonder angst moet kunnen doen. Wij vinden dat iedereen volledig vrij moet zijn om te zijn wie ze fucking willen zijn", riep David daarna in de camera onder groot gejuich van het publiek. "Love is never wrong!"

De beelden worden zondag volop gedeeld op sociale media, zo ook door Måneskin-basgitarist Victoria De Angelis, het enige vrouwelijke lid van de band. "We moeten allemaal trots zijn op wie we zijn", schrijft ze erbij.

Dat Måneskin de actie juist in Polen doet is geen toeval. De Poolse LHBTI-gemeenschap voelt zich de afgelopen jaren steeds meer bedreigd. Het is ook niet de eerste keer dat er gekust wordt op het podium tussen de verschillende bandleden. Dat gebeurde ook al tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Måneskin is in korte tijd een van de populairste bands van Europa geworden. Zelden wist een songfestivalwinnaar zoveel succes te oogsten. In heel Europa staat de band met verschillende nummers in top van de hitlijsten. Zo staat Måneskin in Nederland momenteel met drie singles in de top vijf van de Single Top 100.

Vorige week sprak Shownieuws nog met de band en dat is in de video bovenaan de pagina te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.