Terug

Volg Shownieuws

Marco Kroon: ‘Ik voel me super ellendig om wat er in mijn stad gebeurd is’

Marco Kroon: ‘Ik voel me super ellendig om wat er in mijn stad gebeurd is’

Nieuws

26 jan 2021, 21:13

Zoals bij elke Nederlander op dit moment overheersen de gevoelens frustratie, woede en onmacht na de rellen maandagavond in ons land. Marco Kroon, de drager van de Militaire Willems-Orde, stelt zichzelf beschikbaar voor zijn stad. "Als de overheid me nodig heeft, sta ik paraat. En anders blijf ik gewoon op de bank zitten", aldus Marco.

Op zijn Facebookpagina laat Kroon maandagnacht via een uitgebreide post weten: "Mijn bloed kookt en mijn handen jeuken. Ik ben bereid en beschikbaar om samen met een grote groep veteranen onze politiehelden te ondersteunen om deze onnodige asociale sensatierellen te beteugelen", schrijft Marco. "Zeer geachte burgemeesters. Ik wil dus bij deze heel graag onze hulp aanbieden om waar en wanneer dan ook uw politiemacht bij te staan als dat nodig mocht zijn."

Het recht in eigen hand nemen is hij niet van plan. En al helemaal niet met geweld, benadrukt hij. "Puur om er te zijn, want wat er gisteren gebeurd is, kan écht niet.”, aldus Marco Kroon. Het doet hem pijn om te zien hoe zijn stad aan gort wordt geholpen door een stel raddraaiers. "Ik voel met de stad Den Bosch en het land Nederland mee. Ik voel me superellendig om wat er gebeurd is”, laat de bedroefde Kroon weten.

Hulp aanbieden is het minste dat Kroon kan doen geeft hij aan. "Als militair ben ik aan bepaalde regels gebonden. Maar mocht de overheid mijn hulp - en die van andere veteranen - nodig hebben, dan staan wij klaar. En natuurlijk als mijn baas, het ministerie van defensie, daarvoor toestemming geeft.” Hij vraagt om ingezet te worden op plaatsen waar de politie niet kan zijn zoals gisteren bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Shownieuws heeft met Marco Kroon gebeld en hij is niet op straat om de politie te ondersteunen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.