Terug

Volg Shownieuws

Marije Knevel helemaal klaar met 'cancelcultuur'

Marije Knevel helemaal klaar met 'cancelcultuur'

Nieuws

12 apr 2021, 22:19

Marije Knevel heeft het helemaal gehad met de 'cancelcultuur' anno 2021. Op social media doet ze haar relaas...

De adjunct-hoofdredacteur van LINDA.nl kreeg tijdens haar Wie Is De Mol?-deelname zelf te maken met de online schandpaal. "Ik ben de cancelcultuur echt zo ontzettend zat. There I said it", schrijft ze nu op Instagram.

"Ja, het is ontzettend goed dat we het met elkaar over loeibelangrijke onderwerpen hebben en het er over hebben hoe we anno 2021 naar zaken kijken en naar het verleden", vervolgt Marije. "Maar door mensen af te rekenen en aan de schandpaal te nagelen gaat het gesprek verloren. Je kan niet meer met elkaar wisselen van meningen en opvattingen, begrijpen waarom iemand iets op een manier heeft gedaan of een bepaalde gedachten heeft en kennis delen. Je wordt gewoonweg keihard de grond ingestampt."

"Deze manier van met elkaar omgaan leidt naar mijn mening tot precies niks", aldus Marije. "Want van beide kanten is geen enkel begrip als het er zo fel aan toegaat. Als je wordt gecancelled krijg je de kans niet om uitleg te geven, eventueel je te verontschuldigen en al helemaal niet de kans om je te verbeteren, leren en te groeien. Het cancellen leidt vaak alleen maar tot tegenstanders. Zelden zie ik een waardevol gesprek ontstaan."

Leren van fouten

Ze doet een oproep voor meer begrip. "Uiteindelijk zijn we allemaal mensen, elk van ons maakt fouten. Geef dan ook de kans om te leren van fouten en het in de toekomst beter te doen. Laten we elkaar alsjeblieft gelijkwaardig behandelen en ga het gesprek aan in plaats van iemand de mond te snoeren. We hebben nog zo ontzettend veel van elkaar te leren en te begrijpen."

Marije krijgt veel steun in de reacties. Zo schrijft Miljuschka Witzenhausen: "AMEN!" Anderen schrijven onder andere "Zo eens!" en "Je slaat precies de spijker op zijn kop."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.