Terug

Volg Shownieuws

Martijn Krabbé laat van zich horen na groot verlies

Nieuws

2 mei 2024, 21:00

Sjoukje Dijkstra was "een betrokken en aardige lieverd". Dat stelt presentator Martijn Krabbé, die momenteel in een zware periode zit en ernstig ziek is, donderdag aan het ANP in een reactie op het overlijden van de kunstrijdster. Sjoukje overleed donderdag op 82-jarige leeftijd (zie video).

Sjoukje was in 2006 en 2007 jurylid voor de RTL-show Dancing On Ice, die Martijn presenteerde. Het was een van haar laatste grote publieke activiteiten.

"Ik heb haar in dat jaar leren kennen als een buitengewoon warm persoon met een enorme betrokkenheid op alle fronten", aldus Martijn. "Ze was altijd aardig naar iedereen die aan het programma meewerkte. Dat heb ik altijd zo bijzonder gevonden, gezien haar prestaties. Ze heeft in die korte tijd een diepe indruk op mij en ons team achtergelaten."

Olympisch kampioene

Sjoukje, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

Joan Haanappel

In februari overleed Joan Haanappel, een ander icoon uit het Nederlandse kunstrijden. Sjoukje reageerde destijds diep geroerd. De twee waren goede vriendinnen. Beiden waren ook jurylid in de schaatsshow Dancing on Ice, zie onderstaande video.

'Dancing on Ice' jurylid Joan Haanappel reageert op kritiek
1:12
'Dancing on Ice' jurylid Joan Haanappel reageert op kritiek

‎Volg Shownieuws ook op WhatsApp!

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws?

Volg dan nu het kanaal van Shownieuws op WhatsApp!

Volg Shownieuws!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.