Terug

Volg Shownieuws

Martijn Krabbé reageert op vernieling kunstwerk in Amsterdam

Nieuws

20 juni 2023, 19:46

Martijn Krabbé was afgelopen weekend aan het varen in de grachten van Amsterdam. Op verschillende juicekanalen verschenen beelden dat de presentator tijdens zijn boottochtje een kunstwerk zou hebben vernield. Martijn reageert nu in Shownieuws...

Noodbrug

Het incident vond plaats aan de Rozengracht in Amsterdam. "De brug is een noodbrug. Waarbij er aan de ene kant staat dat de brug 1 meter 30 hoog is. Dit ging op de heenweg goed, maar op de terugweg niet", vertelt de presentator. "De brug bleek daar lager te zijn dan de andere kant. De vlag raakte de zijkant van de brug en viel in het water."

Volgens Martijn was dit niet de eerste keer dat een boot tegen de zijkant is gevaren. Er was namelijk al flinke schade te zien. De zoon van Martijn heeft de vlag met zijn voeten uit het water gevist en er is een melding bij de gemeente Amsterdam gemaakt. De lage brug kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

Kunstwerk

Het gedeelte van de brug dat Martijn met zijn sloep heeft geraakt is een kunstwerk gemaakt door Gerda Kruimer. Aan Shownieuws vertelt ze dat ze op 17 april al melding heeft gedaan dat haar kunstwerk beschadigd is geraakt. Later in april maakte ze weer een melding en begin mei nog een keer. Inmiddels is het kunstwerk op meerdere plekken beschadigd.

Volgens de kunstenares is het probleem inderdaad dat de brug afloopt en mensen zich daarin vergissen. Gerda gaat dit nu voor de vierde keer melden bij de gemeente.

Alles over binnenlandse- en buitenlandse sterren, royalty en crime zie je dagelijks rond 23:00 uur in Shownieuws. Hieronder is de meest recente uitzending te zien.

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.