Terug

Volg Shownieuws

Matthijs van Nieuwkerk doet voor het eerst zijn verhaal op televisie: 'Confronterend'

Nieuws

10 dec 2023, 19:43

Matthijs van Nieuwkerk heeft lang gedacht dat hij niet meer thuishoorde in de tv-wereld. Dat heeft hij vrijdag gezegd in gesprek met RTL Boulevard. Vrijdag bevestigde RTL dat de presentator een contract voor vier jaar bij de zender heeft getekend, nadat het AD daar donderdagavond al over had bericht (zie video).

"Ik heb heel lang gedacht: deze wereld, daar hoor ik niet meer thuis", zegt Matthijs. "Dat had men voor mij besloten en ik voelde zelf ook van: "nou ja, misschien is dat ook niet het podium waar ik weer terug wil keren." In november vorig jaar legde Matthijs zijn tv-werkzaamheden neer nadat de Volkskrant een artikel had gepubliceerd over een angstcultuur bij De Wereld Draait Door, het programma dat Van Nieuwkerk vijftien jaar lang presenteerde.

'Een jaar is lang'

"Maar een jaar is lang", zegt Matthijs nu. "De tijd doet z'n werk en op een gegeven moment dacht ik: Ik mis het. Het is toch mijn lust en mijn leven om mooie televisie te maken." De presentator had het "een droevig einde" gevonden als hij geen comeback op televisie meer had gemaakt. "Maar dat had ook gekund", stelt hij.

'Buitengewoon verdrietig'

Matthijs zegt dat hij het afgelopen jaar "aan de slag is gegaan" met wat in het Volkskrantartikel werd beweerd. "Er was voor mij geen alternatief. Ik moest dit uitzoeken. Daar heb ik de tijd voor genomen. Veel mensen gesproken. Veel op en neer gereisd om mensen te zien. Dat deed mij goed, dat deed soms ook de gesprekspartner goed", legt hij uit. In die gesprekken heeft Matthijs ook zijn excuses aangeboden. "Soms was het confronterend, soms buitengewoon verdrietig."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.