Terug

Volg Shownieuws

Medeverdachten juwelenroof Connie Witteman weer vrij

Medeverdachten juwelenroof Connie Witteman weer vrij

Nieuws

31 juli 2019, 11:47

Twee van de drie verdachten van de brutale juwelenroof bij Connie Witteman zijn weer op vrije voeten. Dit zegt de advocaat van Connie tegen Shownieuws.

Tarik A. en zijn broer Yasin A. hebben hun straf uitgezeten en dit betekent dus dat zij weer vrij rondlopen. Dat is natuurlijk geen fijne gedachte voor Connie. Volgens haar advocaat komt zij niet vaak meer buiten: "Die onbevangenheid die Connie altijd had, is ze nu kwijt. Ze is voorzichtiger."

Momenteel zit alleen nog hoofdverdachte Illias L. vast.

Tarik werd veroordeeld tot 1 jaar cel, zijn broer kreeg een half jaar celstraf opgelegd. Yasin is al eerder dit jaar vrijgekomen, Tarik is sinds 24 juli weer op vrije voeten. De broers ontkennen nog altijd iedere betrokkenheid en zijn in hoger beroep gegaan. Ook de hoofdverdachte heeft bezwaar aangetekend, hij is het niet eens met zijn celstraf.

Op 7 juli vorig jaar verdween uit het luxe appartement van Connie Witteman in Amsterdam de complete kluis met een schatkamer aan colliers, horloges, armbanden en ringen. De waarde hiervan was naar schatting zo’n 2,8 miljoen euro. De drie verdachten kregen hiervoor in februari dit jaar straffen tot twee jaar cel. De rechtbank in Amsterdam oordeelde dat het bewezen is dat ze op een grote hoeveelheid spullen meenamen uit het huis van Connie en haar toenmalige partner Eugène van Dun in hun woning in de hoofdstad.

Naast de celstraffen kende de rechtbank een schadevergoeding toe van 321.000 euro. Dit bedrag was ook geëist door Connie.

Vanavond veel meer in Shownieuws om 22:50 uur bij SBS6

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.