Terug

Volg Shownieuws

Meeste bioscoopbezoekers deze zomer zagen Nederlandse film

Meeste bioscoopbezoekers deze zomer zagen Nederlandse film

Nieuws

3 sep 2020, 13:01

De meeste bioscoopgangers gingen in het afgelopen kwartaal naar een Nederlandse film, blijkt uit cijfers die donderdag zijn gepubliceerd. Distributeur Dutch FilmWorks (DFW) is daarmee marktleider, maakte zij bekend.

Eén op de vier bioscoopbezoekers ging na 1 juni naar een film van DFW. De bioscopen waren vanwege de uitbraak van het coronavirus natuurlijk een paar maanden gesloten, maar sinds de heropening heeft Dutch FilmWorks snel geanticipeerd en direct veel films uitgebracht. Onder anderen Rundfunk en De piraten van hiernaast werden direct uitgebracht en de film Alles is zoals het zou moeten zijn werd zelfs naar voren gehaald om het aanbod te vergroten.

"De bioscopen, die snakten naar nieuwe films, waren heel blij met onze films", aldus CEO Willem Pruijssers in een verklaring. "We hebben vanwege de opportunity die we zagen meer marketingbudget vrijgemaakt om de films goed aan te jagen. Onze bedrijfsfilosofie 'Being the fastest in changing all the time' is meer dan ooit van toepassing."

De piraten van hiernaast en Alles is zoals het zou moeten zijn werden bovendien bekroond met een Gouden Film. Ook de DFW-films Big Trip en I Still Believe trokken meer dan 100.000 bezoekers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.