Terug

Volg Shownieuws

Meiland-producten definitief geschrapt door bekend kaartenmerk

Nieuws

25 nov 2021, 18:15

Kaartenfirma Hallmark stopt definitief met hun samenwerking met de familie Meiland, dat laat Hallmark aan Shownieuws weten. Vorige week zette de kaartenproducent de verkoop al op pauze na islamkritische uitspraken van Erica. De reeds geplande lijn met Meiland-wijnen komt er nu ook niet.

Erica liet eerder aan Shownieuws weten dat de samenwerking gepauzeerd was, maar daar is vandaag verandering in gekomen. Zo laat een woordvoerder van het kaartenmerk aan Shownieuws weten: "De familie Meiland en Hallmark hebben besloten hun samenwerking te beëindigen. Na recente uitspraken van Erica Renkema zijn we in gesprek gegaan met de familie Meiland over de samenwerking. Deze uitspraken sluiten niet aan op een aantal van onze kernwaarden die voor Hallmark essentieel zijn in onze missie om mensen te verbinden en relaties te versterken. Daarom is in goede harmonie besloten de samenwerking te beëindigen."

De producten verdwijnen hiermee permanent uit de collectie, zo vervolgt de woordvoerder: "Dit betekent dat de Hallmark producten die we samen met de familie Meiland hebben ontwikkeld, permanent uit de collectie zijn gehaald en niet meer te koop zijn op Hallmark.nl. We zijn blij dat we dit in goed overleg met elkaar hebben kunnen bespreken en wensen Erica en Martien Meiland alle goeds met al hun activiteiten."

Op de vraag of de samenwerking in de toekomst ooit weer wordt opgepakt, laat de woordvoerder weten hier niet van uit te gaan aangezien hij niet verwacht dat de standpunten van Erica zullen veranderen.

Kritiek

Waar de kaartenfirma eerst kritiek ontving vanwege het verkopen van Meiland-producten, krijgt het merk nu ook kritiek omdat zij de producten nu juist van de website hebben gehaald. Dat is onvermijdelijk, aldus de woordvoerder. "De familie Meiland heeft een miljoenenbereik en daarom zullen er altijd mensen bijzitten die het niet eens zijn met onze keuzes."

Kaartenproducent stopt definitief samenwerking na uitspraken Erica Meiland
2:29
Kaartenproducent stopt definitief samenwerking na uitspraken Erica Meiland

Boek

In haar boek noemde Erica onder andere moslims met een boerka pinguïns. Het zorgde voor veel kritiek. Volgens DeKanttekening.nl hebben meerdere islamitische Instagram-influencers vervolgens contact opgenomen met de klantenservice van Hallmark en hun achterban opgeroepen om het bedrijf te boycotten.

Erica Meiland fel tegen hoofddoek
1:01
Erica Meiland fel tegen hoofddoek

Bron foto: Hallmark

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.