Terug

Volg Shownieuws

Meiland-producten uit de schappen na 'heftige' uitspraken Erica

Nieuws

24 nov 2021, 19:22

Een aantal kaarten met uitspraken van de Meilandjes worden niet langer verkocht. Hallmark trekt de stekker uit hun samenwerking na enkele controversiële uitspraken van Erica Meiland...

In haar boek noemde Erica onder andere moslims met een boerka pinguïns. Het zorgde voor veel kritiek. Volgens DeKanttekening.nl hebben meerdere islamitische Instagram-influencers vervolgens contact opgenomen met de klantenservice van Hallmark en hun achterban opgeroepen om het bedrijf te boycotten.

Hallmark zou volgens de website hebben gezegd diversiteit te omarmen en als volgt hebben gereageerd: "Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten (…) offline te halen."

Reactie Erica

Erica laat aan Shownieuws weten dat de samenwerking zonder overleg is beëindigd. "Ze zijn even in beraad en tijdens het beraad hebben ze de collectie offline gehaald", aldus de tv-ster.

Meer over dit onderwerp zie je in bovenstaande video.

"Wordt vervolgd", belooft Erica vervolgens. "We leven in een vreemde maatschappij tegenwoordig..."

Bestseller

De biografie over Erica Meiland doet het goed in de Nederlandse boekwinkels. Erica kwam als nieuwkomer binnen op de tweede plaats van de Bestseller 60 en schopte het ook tot nummer één, zo liet stichting CPNB weten.

Eerder was de biografie over Martien Meiland al een succes in de boekwinkels. Erica deed het net iets minder goed dan de biografie over Martien, die in de eerste week direct de koppositie behaalde. De boeken over Martien en Erica zijn beide geschreven door Jan Dijkgraaf. Het boek over Martien is ook een van de genomineerden voor de NS Publieksprijs van dit jaar.

Er ontstond eerder ook al ophef over een passage in het boek van Erica waarin ze het over moslima's met een boerka heeft, die ze pinguïns noemt. Het zorgde onder andere voor een vernietigende recensie in NRC, die het boek 'gevaarlijk' noemde. Je ziet het in de video bovenaan de pagina.

Erica Meiland fel tegen hoofddoek
1:01
Erica Meiland fel tegen hoofddoek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.