Terug

Volg Shownieuws

MTV Movie and TV Awards worden zondagavond uitgereikt

MTV Movie and TV Awards worden zondagavond uitgereikt

Nieuws

5 juni 2022, 08:19

De MTV Movie and TV Awards worden zondagavond uitgereikt. De film Spider-Man: No Way Home is met zeven nominaties de grootste kanshebber bij de films. In de televisiecategorieën is dat de populaire serie Euphoria, die voor vijf prijzen is genomineerd.

Ook Euphoria- en Spiderman-hoofdrolspeelster Zendaya behoort tot de grote kanshebbers. De 25-jarige actrice is genomineerd voor beste acteerwerk in een serie en voor de beste filmzoen met haar vriend Tom Holland in Spiderman. Andere kanshebbers van de prestigieuze film- en televisieprijzen zijn Dune, The Batman, de series Loki, Euphoria en Squid Game en de tv-programma's Dancing with the Stars, RuPaul's Drag Race en The Masked Singer.

De MTV Movie and TV Awards staan bekend om de opvallende categorieën waarin gestemd wordt. Zo zijn er awards voor de beste held, het beste gevecht, de beste slechterik en de beste realityruzie. De acteerprijzen bij de awards zijn genderneutraal, er worden dus geen aparte prijzen uitgedeeld voor beste acteur en beste actrice. De uitreiking, vanuit de Barker Hangar in Santa Monica (Californië), is wereldwijd op MTV te zien.

De show wordt gepresenteerd door Vanessa Hudgens. In het oude plan zouden de reguliere film- en televisieprijzen worden verdeeld op zondag 5 juni en was het de avond erna de beurt aan niet-gescripte shows zoals televisiecompetities, realityseries en talkshows. Nu worden alle prijzen op 5 juni uitgereikt. De zender maakte niet bekend waarom toch voor één awardshow is gekozen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.