Terug

Volg Shownieuws

Musical Awards uitgereikt: Nyassa Alberta, Willemijn Verkaik en Stanley Burleson

Nieuws

28 apr 2022, 22:12

Nyassa Alberta en Willemijn Verkaik hebben donderdag tijdens het Musical Awards-gala de prijzen voor beste vrouwelijke hoofdrol gewonnen. Alberta won in de categorie grote musicals met haar vertolking van Tina Turner in TINA en Verkaik kreeg de prijs in de categorie kleine musicals voor haar rol in Come From Away.

Voor beide actrices, die eerder jarenlang in het buitenland optraden, is het hun eerste Musical Award. De 40-jarige Alberta speelde in Duitsland in musicals als The Lion King, We Will Rock You en Hairspray. Voor ze naar Nederland kwam, vertolkte ze ook al eens Tina Turner in de Duitse versie van TINA in Hamburg.

De 46-jarige Verkaik is al jaren een vedette in de musicalwereld. Ze brak internationaal door met haar vertolking van heks Elphaba in de musical Wicked die ze afwisselend speelde in Duitsland, Amerika, Engeland en Nederland. In Duitsland speelde ze ook grote rollen in onder meer We Will Rock You, Mamma Mia!, Tarzan en Ghost. Sinds 2019 is Verkaik weer meer in Nederland te zien.

Musical Award voor Stanley Burleson

Stanley Burleson is donderdag bij de uitreiking van de Musical Awards onderscheiden met de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical. De acteur kreeg de award voor zijn vertolking van De Geest in Aladdin.

De 55-jarige Burleson komt met zijn vier awards nu in de top drie van meest onderscheiden acteurs. Alleen Simone Kleinsma (zeven keer) en Alex Klaasen (vijf) hebben nog meer Musical Awards. Burleson won zijn eerste prijs al in 2000 met zijn rol in Elisabeth, daarna volgden prijzen voor Passion (2005) en From Sammy with Love (2018).

Sven Ratzke heeft met zijn rol als Frank-N-Furter in The Rocky Horror Show de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical gekregen. Het is pas de derde keer dat de veelzijdige entertainer in een musical te zien is. Eerder speelde hij rollen in Cats en Hedwig and the Angry Inch.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.