Terug

Volg Shownieuws

Muzikanten merken niets van strengere richtlijnen Facebook

Muzikanten merken niets van strengere richtlijnen Facebook

Nieuws

13 sep 2020, 01:10

Vanaf oktober gaat Facebook de richtlijnen rond het plaatsen van muziek op het sociale netwerk sterker naleven, maar artiesten hoeven zich geen zorgen te maken. Dat heeft een woordvoerder van het sociale netwerk gezegd tegen muzieksite NME.

Er was ophef ontstaan rond de update over de nieuwe richtlijnen die eerder deze week op de company site van Facebook verschenen. Daarin werden regels, opgesteld in 2018, nog eens extra voor het voetlicht gehaald.

Vooral richtlijnen over het gebruik van muziek wekten argwaan bij muzikanten. Te lezen staat dat Facebookgebruikers het medium niet meer mogen gebruiken om "een luisterervaring te creëren". Facebook legt echter niet uit wat daarmee wordt bedoeld.

Voorschriften uit 2018

Het gaat om dezelfde voorschriften die al sinds 2018 zijn opgenomen in de richtlijnen voor het gebruik van muziek, liet Facebook vrijdag weten aan Magnetic Magazine. Het sociale netwerk heeft echter nooit werk gemaakt van het controleren of de regels wel door alle gebruikers worden nageleefd. Tegenover NME heeft de woordvoerder bevestigd dat er in oktober nieuwe richtlijnen van kracht worden maar dat ze geen invloed hebben op artiesten die de site gebruiken om optredens te livestreamen of eigen muziek te delen.

De voorwaarden blijven wel van toepassing op Facebookgebruikers. Die mogen geen muziek in video's en livestreams gebruiken waarvan ze geen auteursrechten bezitten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.