Terug

Volg Shownieuws

Neil Young haalt muziek van Spotify na misinformatie over vaccins

Neil Young haalt muziek van Spotify na misinformatie over vaccins

Nieuws

25 jan 2022, 10:16

Neil Young heeft zijn management en platenlabel gevraagd om zijn muziek onmiddellijk van Spotify te verwijderen omdat op het muziekplatform "misinformatie over vaccins" zou staan. De 76-jarige Canadese zanger doelt daarmee op de podcast van Joe Rogan. Die zou in The Joe Rogan Experience desinformatie over corona verspreiden.

Young deed het verzoek in een open brief aan zijn management en platenlabel, die inmiddels offline is gehaald. "Ze kunnen Rogan of Young hebben. Niet beiden", schrijft hij in de brief. De zanger maakt zich zorgen dat de podcast van Rogan "de dood tot gevolg heeft voor degenen die de misinformatie over vaccins in zijn podcast geloven". Rogan interviewde Robert Malone, een viroloog die eerder bekritiseerd werd vanwege het verspreiden van onjuiste informatie over vaccins.

Vorige maand ondertekenden 270 artsen en wetenschappers een open brief waarin ze Spotify verzochten "verantwoordelijkheid" te nemen om de "verspreiding van verkeerde informatie" op het platform te beperken. In die brief werd ook Rogan genoemd, vanwege zijn "geschiedenis van het uitzenden van verkeerde informatie met betrekking tot corona".

The Joe Rogan Experience, die exclusief op Spotify is te horen, is met naar schatting 11 miljoen luisteraars per aflevering de grootste podcast ter wereld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.