Terug

Volg Shownieuws

Nicolette van Dam: 'Na elke coronapersconferentie even janken'

Nieuws

1 mei 2021, 16:53

Nicolette van Dam heeft veel stress gehad van corona. De presentatrice heeft een horecazaak, Brasserie Van Dam in Amsterdam, die tot twee keer dicht moest door de lockdown. "Na elke persconferentie belde ik mijn broer, met wie de ik de Brasserie heb, en dan was het even janken samen en alles laten bezinken", vertelt ze aan De Telegraaf.

Daarna zetten ze weer de schouders eronder, vervolgt ze. "Meteen de volgende dag weer schakelen. Kijken naar de mogelijkheden en niet in de negatieve flow blijven hangen", aldus Van Dam. Zo gingen ze onder meer foodboxen verkopen en laten bezorgen door het hele land. "Dat loopt nog steeds als een speer."

Deze positieve houding heeft ze onder meer geleerd van haar coach, Sarina. "Die heeft mij geleerd dat je moet ruimen in je hoofd als dingen stroperig lopen. Hup, die zakken vuil buitenzetten, alles moet eruit." Zo liep voor Van Dam naast haar horecazaak nog wel meer spaak door corona. Ook het grote concert dat ze samen met haar man Bas Smit organiseerde werd afgeblazen. "Maar daaruit ontstond toen wel de Amsterdamse Zomer, waarmee we toch bijna honderd kleinere concerten hebben kunnen houden."

De lockdown is voor Van Dam en Smit uiteindelijk ook wel een "eyeopener" geweest, vertelt ze. "We zouden niet zomaar willen terugkeren naar ons hectische leven waarin alles "24/7 maar doorgaat. "De rust die het ons brengt om 's avonds meer thuis te zijn, is iets wat we koesteren."

De dag dat het weer mag

Wat ga jij doen op de dag dat het weer mag? De coronacrisis duurt voort en nog iedere dag zijn we beperkt in onze bewegingsvrijheid. Allemaal snakken we naar perspectief en positieve verhalen. Om hier een steentje aan bij te dragen heeft Talpa Network een platform ontwikkeld waar ‘De dag dat het weer mag’ centraal staat. Nieuwsgierig? Ga naar www.dedag.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.