Terug

Volg Shownieuws

Arjen Lubach op Duitse televisie

Arjen Lubach op Duitse televisie

Nieuws

20 sep 2019, 09:39

Arjen Lubach was donderdag te gast bij zijn Duitse collega Jan Böhmermann, om hem wat bij te brengen over de Nederlandse cultuur. De komiek refereerde in het gesprek met de Duitse tv-ster aan een item dat hij maakte over het feit dat Nederlanders niets van hun oosterburen lijken te weten en vice versa.

Om Böhmermann te testen liet hij onder anderen een foto zien van oud-staatssecretaris Fred Teeven die na zijn politieke carrière buschauffeur werd. "Waarom is deze chauffeur beroemd geworden?" vroeg Lubach. Ook moest Böhmermann kiezen uit drie foto's van Máxima, Eva Jinek en Lieke Martens, wie de échte koningin van Nederland is, wie de koningin van de late night-televisie en wie de koningin van het Nederlandse voetbal.

Lubach en Böhmermann maakten twee jaar geleden het satirische project Every Second Counts ontwikkelde. Dit was een website waar talloze komieken een filmpje maakten om hun land aan de Amerikaanse president Donald Trump te introduceren.

Niederländisch for dummies

Na de uitzending verscheen er ook een video online waarin Böhmermann en Lubach samen napraten. De Nederlandse komiek geeft zijn collega onder meer het boekje 'Niederländisch for dummies' cadeau en speelt op zijn keyboard het Wilhelmus. Of Lubach een terugkerende gast wordt in het programma, is niet bekend.

Lubach is vaker te gast in buitenlandse programma’s; zo was hij eind vorig jaar te zien in de VS bij Seth Meyers. De Groningse komiek start begin oktober met het nieuwe seizoen van zijn programma Zondag met Lubach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.