Terug

Volg Shownieuws

Nieuw album voor U2: 'bekende nummers in nieuw jasje'

Nieuw album voor U2: 'bekende nummers in nieuw jasje'

Nieuws

11 jan 2023, 19:30

U2 brengt zijn nieuwe album Songs Of Surrender op 17 maart uit. Het is een plaat met daarop veertig nieuwe opnames van bekende nummers, maakte de Ierse band woensdag bekend.

Hits als With Or Without You, One, Beautiful Day en Sunday Bloody Sunday werden voor het album in een nieuw jasje gestoken. De eerste single, een nieuwe versie van Pride (In The Name Of Love), is woensdag uitgebracht.

Gitarist The Edge had de leiding over het project en heeft het album geproduceerd. "Wat begon als een experiment groeide al snel uit tot een persoonlijke obsessie toen zoveel van onze songs een nieuwe interpretatie kregen. Intimiteit verving post-punk-urgentie. Nieuwe tempo's, nieuwe toonsoorten, en in sommige gevallen nieuwe akkoorden en nieuwe teksten dienden zich aan. Een goede song, zo blijkt, is onverwoestbaar", aldus de gitarist.

Songs Of Surrender is het vijftiende studioalbum van U2. Het is de opvolger van Songs Of Experience uit 2017.

Het laatste nieuws over binnenlandse- en buitenlandse sterren zie je in de uitzending van Shownieuws. Bovenaan is de aflevering van 10 januari te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.