Terug

Volg Shownieuws

Nieuwe bewijzen toegevoegd aan aangifte tegen Sonja Bakker

Nieuws

6 mei 2022, 11:52

Er zijn nieuwe bewijzen van plagiaat toegevoegd aan de aangifte tegen Sonja Bakker. Voedingsdeskundige Bea Pols, die al eens voor de rechter stond tegenover Sonja, kreeg ze toegespeeld. In bovenstaande video vertelt ze erover aan Shownieuws.

Bea klaagde Sonja 6 jaar geleden aan, omdat ze haar recepten zou hebben gestolen. De dieetgoeroe werd toen niet schuldig bevonden, wat Bea nog altijd moeilijk te verteren vindt. Maar nu zijn haar nieuwe bewijzen onder ogen gekomen. "Ik ben benaderd door iemand en dat is een fan van Sonja", vertelt de voedingsdeskundige. "Die heeft een aantal voorbeelden van plagiaat, of in ieder geval overschrijven van Sonja gevonden".

Dit keer gaat het niet om recepten op social media, maar om recepten die uit boeken komen van Sonja. De recepten zouden overgenomen zijn uit het boek Eigentijds Koken van Els Dijkstra en Marianne Hofman, werkzaam bij het Voedingscentrum. Patty Brard en Bart Ettekehoven laten in bovenstaande video zien in hoeverre de recepten overeenkomen. Sonja Bakker was niet bereikbaar voor commentaar.

Bronvermelding

Een woordvoerder van het Voedingscentrum reageerde wel op het gebruik van de recepten: "De recepten die in het programma Shownieuws zijn besproken lijken overeen te komen met die van het Voedingscentrum. We betreuren dat Sonja Bakker geen toestemming bij ons heeft gevraagd om de recepten te gebruiken. Onze recepten kunnen gebruikt worden met bronvermelding Voedingscentrum. Dat kan gewoon bij ons worden aangevraagd, dat is hier niet gebeurd. We zullen op dit moment geen juridische stappen ondernemen, het betreft hier recepten die 20 jaar oud zijn".

Voedingscentrum reageert op nieuwe plagiaatrel Sonja Bakker
3:57
Voedingscentrum reageert op nieuwe plagiaatrel Sonja Bakker

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.