Terug

Volg Shownieuws

Nieuwe rol in Les Misérables kers op de taart voor Freek Bartels

Nieuwe rol in Les Misérables kers op de taart voor Freek Bartels

Nieuws

19 apr 2022, 17:08

Veertien jaar geleden betekende Les Misérables zijn doorbraak, en nu bij de terugkeer van de legendarische musical in Nederland is Freek Bartels opnieuw van de partij. Dit keer in de hoofdrol als politie-inspecteur Javert. Een absolute droomrol, zo vertelt de 35-jarige musicalacteur aan het ANP.

De productie kwam min of meer toevallig op Bartels' pad. Hij had eerst geen tijd vanwege andere rollen, maar door geschuif met de planningen kon de acteur toch auditie doen. "Het diende zich nu opeens aan. En ja, dan is deze rol wel de kers op de taart. Die wilde ik heel graag doen", aldus Bartels, die de voorstelling van voor tot eind nog kan dromen.

De acteur speelde in 2008 enkele maanden de rol van Enjolras, voordat hij het tv-programma Op Zoek Naar Joseph won en zijn eerste hoofdrol te pakken kreeg in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. "Het is te gek dat ik hier weer sta en het weer mag doen."

De rol van Javert, de slechterik van het stuk, past niet direct bij Bartels' persoonlijkheid maar zulke rollen zijn volgens hem wel vaak het leukste om te spelen. "Javert heeft een heel donkere en grillige kant. Tijdens het auditieproces bleek dat ik dat kon oproepen en dan is het ook heerlijk om er op die manier voor te gaan. Het is vaak het leukst als je iets mag spelen dat niet te braaf is en ver van je af staat."

Bartels sprak al kort even met zijn voorganger Wim Van Den Driessche, die in 2008 Javert vertolkte. "Hij zei toen tegen me: Javert is een heel mooie dankbare rol. Hij drukte me vooral op het hart om er m'n eigen versie van te maken en dat ben ik ook van plan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.