Terug

Volg Shownieuws

Nikkie de Jager spreekt Verenigde Naties toe

Nieuws

23 sep 2021, 07:51

Nikkie de Jager heeft woensdag de Verenigde Naties toegesproken tijdens de jaarlijkse VN-top in New York. Met haar speech vraagt de YouTuber aandacht om de transgemeneenschap te steunen.

In 13 landen is het op dit moment verboden om je als transgender te uiten en in 69 landen zijn homoseksuele relaties strafbaar. Dit moet volgens Nikkie - die sinds vorig jaar een Nederlandse ambassadeur bij de VN is - veranderen. Ze wil dan ook aandacht vragen voor de vervolging van transgender personen en andere lhbti'ers.

Voordat de make-upgoeroe haar rol begint, gaat ze eerst veel leren over de thema's. De aankomende weken krijgt ze achter de schermen telefoongesprekken met mensen van de VN en zij gaan me alles leren wat ik moet weten. "En doordat andere mensen mij dingen gaan leren, ik heb dit eerder gezegd, weet ik hoe ik in actie kan komen voor verandering", aldus Nikkie.

In de video bovenaan deze pagina hoor je alles over de Nikkie en haar rol binnen de VN.

Nikkie is een van de drie genomineerden die kans maakt op Televizier-Ster Presentatrice van 2021. Haar enthousiaste reactie zie je in de video hieronder.

Nikkie de Jager blij met nominatie
0:22
Nikkie de Jager blij met nominatie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.