Terug

Volg Shownieuws

NPO vraagt overheid officieel om geld voor Songfestival

NPO vraagt overheid officieel om geld voor Songfestival

Nieuws

17 okt 2019, 16:56

De NPO heeft officieel een verzoek ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om een financiële bijdrage te leveren aan de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam volgend jaar. Dat bevestigt een woordvoerder van minister Slob aan Shownieuws.

Volgens de woordvoerder ligt het verzoek inmiddels bij het ministerie en wordt ernaar gekeken. Wat de details zijn van het verzoek en om welk bedrag het gaat, is niet duidelijk. De publieke omroep houdt er rekening mee dat de kosten voor het muziekfestijn rond de 30 miljoen euro zullen liggen. Hiervan zal een deel gefinancierd worden vanuit een bijdrage van de European Broadcasting Union (EBU), sponsoring en de verkoop van toegangskaarten. Maar dit bedrag zal naar inschatting niet voldoende zijn om het gehele evenement te financieren.

NPO-baas Shula Rijxman liet in augustus, na het bekendmaken van Rotterdam als gaststad voor het songfestival, weten te hopen dat de politiek 15 tot 20 miljoen euro wil bijdragen aan de organisatie. De Tweede Kamer zag er vooralsnog weinig in om tientallen miljoenen aan het evenement uit te geven.

De kosten die de NPO maakt voor de organisatie van het muziekspektakel hebben betrekking op de tv-show en het evenement zelf. De gemeente Rotterdam heeft de financiering van het songfestival al rond. De stad heeft een bedrag van 15,5 miljoen euro gereserveerd, wat betrekking heeft op de zogenaamde side events en zichtbaarheid van het muziekspektakel in de gehele stad.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.