Terug

Volg Shownieuws

Nyassa Alberta kijkt uit naar start ‘huiskamermusical’ TINA

Nyassa Alberta kijkt uit naar start ‘huiskamermusical’ TINA

Nieuws

11 sep 2020, 09:12

Musicalster Nyassa Alberta mag over enkele weken eindelijk weer het podium op. In het Beatrix Theater in Utrecht wordt op 1 november de musical TINA, over het leven van Tina Turner, hervat.

"Het is superfijn om weer te mogen beginnen. Om iedereen weer te zien en aan de slag te mogen", zegt Nyassa, die de rol van Tina Turner vertolkt, bij de hernieuwde start van de repetities tegen het ANP. "Ook spannend natuurlijk, met al die aanpassingen. Maar ik heb er onwijs veel zin in. Ik heb het zo gemist."

Ook producent Albert Verlinde is dolblij. "Dat we weer kunnen beginnen, ook al is het met de nodige aanpassingen, is een sprankje hoop. Ik ben heel blij om te zien dat het publiek ook weer wil komen. In de eerste twee weken zijn al 30.000 vouchers ingewisseld. Dat betekent wel dat sommigen pas in maart terecht kunnen dus die zullen wel even geduld nodig moeten hebben."

Opnieuw programmeren

In de zaal zijn maximaal 450 stoelen bezet en bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden. Voor de acteurs zit dat iets anders, legt Nyassa uit. "We zijn een contactberoep, dus op het podium elkaar aanraken en een knuffel geven mag. Maar zodra we gaan zingen of schreeuwen moeten we een stap achteruit doen. Dat moeten we opnieuw aanleren."

Om een coronaproof versie van TINA te maken, is de hele voorstelling scène voor scène doorgelopen en waar nodig aangepast."We hebben de show nu op een bepaalde manier in ons systeem en dat moeten we opnieuw programmeren. Het moet wel natuurlijk overkomen als je op het podium staat."

Energie

De musicalster is niet bang dat een halflege zaal afbreuk doet aan de sfeer. "Ik denk dat mensen het gevoel kunnen hebben dat de voorstelling speciaal voor hen wordt opgevoerd. Een soort huiskamermusical eigenlijk. Dat kan ook wel weer heel bijzonder zijn. Ik hoop vooral dat ik de energie van het publiek voel, want dat geeft mij ook weer energie."

Op 1 november is de eerste voorstelling van TINA in het Beatrix Theater, een week later gaat de musical opnieuw in première.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.