Terug

Volg Shownieuws

Klaas Otto ontslaat zijn advocaat op staande voet in zitting

Klaas Otto ontslaat zijn advocaat op staande voet in zitting

Nieuws

25 juni 2019, 11:37

Klaas Otto heeft tijdens de rechtszaak tegen hem zijn advocaat ontslagen. De oprichter van motorclub No Surrender zegt een vertrouwensbreuk te hebben. "Ik heb me niet kunnen voorbereiden op deze zaak. Ik wil een andere advocaat", zei hij.

Klaas Otto zei dit nadat de rechtbank in Groningen had besloten dat de strafzaak tegen hem en medeverdachten Rico R. en Theo ten V. doorgaat, terwijl de zaak tegen Henk Kuipers niet doorgaat omdat de advocaat van Kuipers ziek is.

Otto en de twee andere verdachten wilden ook uitstel, maar de rechtbank wilde verder met de behandeling. "Doet u dit omdat de zaak niet aangehouden wordt?" vroeg de rechter aan Otto. "U beschuldigt mij. Ik ben er helemaal klaar mee. Ik ken deze mensen niet, ik weet niet waar de zaak over gaat. Breng me maar weer terug naar de cel, veroordeel me maar", brieste hij. "Veel plezier allemaal nog", riep hij terwijl hij zwaaiend de zaal verliet.

Of en hoe de zaak nu verdergaat nu Otto geen advocaat meer heeft, is nog niet duidelijk. Ottos advocaat Louis de Leon kon nog niet reageren op zijn ontslag.

No Surrender, opgericht in 2013 door Otto, werd eerder deze maand door de rechtbank in Assen verboden. Klaas Otto zit momenteel in de cel in afwachting van zijn hoger beroep in een andere zaak. Vorig jaar oktober werd hij veroordeeld tot zes jaar cel voor zware mishandeling, bedreiging, afpersing en witwassen van 1,3 miljoen euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.