Terug

Volg Shownieuws

Oh-oh, Tinky Winky-acteur (52) overleden

Oh-oh, Tinky Winky-acteur (52) overleden

Nieuws

23 jan 2018, 11:42

Simon Shelton Barnes, de acteur die Tinky Winky speelde in de overbekende kinderserie Teletubbies is overleden. De vader van drie kinderen werd slechts 52 jaar oud, zo melden meerdere Britse media.

Barnes was opgeleid tot ballet danser en choreograaf. Later kreeg hij de rol in de beroemde BBC-serie. Hij vergaarde internationale roem met het paarse typetje met handtas en het onafscheidelijke 'Oh-oh' als 'stopwoordje' en handelsmerk.

In eerste instantie zag Barnes de rol niet helemaal zitten, maar al gauw kreeg hij zowel van kinderen als van volwassenen bergen fanmail. Zoveel dat hij zich wel een van de Beatles of Take That voelde.

Oorspronkelijk werd Tinky Winky gespeeld door Dave Thompson, maar die werd ontslagen, omdat hij de rol verkeerd neergezet zou hebben, té gay namelijk.

"Mensen vragen mij altijd of Tinky Winky gay is", vertelde Barnes in een interview: "Maar het typetje moet een kind van drie jaar oud voorstellen, dus dat is eigenlijk een heel onnozele vraag."

https://twitter.com/Daily_Express/status/955747452786749443

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.