Terug

Volg Shownieuws

Olga Commandeur voor het laatst te zien in Nederland in Beweging: 'Na 23 jaar'

Nieuws

26 mei 2023, 09:16

Olga Commandeur zwaait na 23 jaar af bij Nederland in Beweging. De oud-atlete is vrijdagochtend voor het laatst te zien in het Omroep MAX-programma.

De 64-jarige Olga stopt met het gymnastiekprogramma omdat ze steeds meer druk ervoer voor de opnames. Er werd in drie weekenden voor een heel jaar opgenomen, vertelde ze eerder aan MAX Magazine.

De instructrice gaat de tijd die ze overhoudt spenderen aan haar familie en hobby's. Het is nog niet duidelijk wie Olga gaat vervangen.

Nederland in Beweging begon in 2000 bij de AVRO. Olga presenteerde het programma aanvankelijk met Karl Noten, maar die moest vertrekken nadat hij in 2007 werd veroordeeld voor het bezit van kinderporno. Duco Bauwens werd toen de nieuwe collega van Commandeur. Hij blijft wel bij Nederland in Beweging.

Olga Commandeur heeft een jaar geleden de laatste aflevering al opgenomen van Nederland in Beweging waarin zij vrijdag 26 mei te zien is. Vlak voor die opnamedagen nam ze de beslissing om te stoppen, zo vertelt ze aan het ANP.

"Dat was best een moeilijke beslissing, maar ik ben ernaartoe gegroeid", zegt ze ook. "Die opnamedagen zijn doorgaans in mei en juni, in drie weekenden nemen we een heel jaar op. Die dagen zijn heel zwaar, we doen zo'n zeven, acht afleveringen per dag. Dan moet je superfit zijn."

Olga vertelt dat ze merkte dat ze door "blessures en fysieke ongemakken van de afgelopen jaren" nerveuzer werd richting de opnames van Nederland in Beweging. "Hou ik het vol? Gaat het goed lukken?", vroeg ze zichzelf af. "Want er is natuurlijk een heel team afhankelijk van mijn gezondheid."

Borstkanker

Ook vanwege de constatering van een voorstadium van borstkanker en de bijbehorende operaties ging ze meer over dit soort vragen nadenken. "En ik word 65 dit jaar dus zat vooruit te denken, het wordt nu tijd dat ik zelf de beslissing neem voordat de omstandigheden of de fysieke ongemakken de overhand nemen."

Gelukkig is dat nog niet het geval, Olga voelt zich over het algemeen juist nog hartstikke fit. En juist daarom nam ze nu deze beslissing, zodat ze bijvoorbeeld veel kan gaan reizen met haar man Frank. "Wij willen nog klimmen in de bergen, we willen nog mooie golfreizen maken. Wij houden van actieve vakanties. Nu met onze fysiek kunnen we dat nog. En het wil niet zeggen dat als ik nog drie jaar wacht, het nog steeds kan."

Olga Commandeur openhartig over borstkanker
0:46
Olga Commandeur openhartig over borstkanker

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.