Terug

Volg Shownieuws

Om deze reden doet Defensie niet meer mee aan Kamp van Koningsbrugge

Nieuws

14 okt 2022, 13:51

Defensie is niet meer betrokken bij het NPO-programma Kamp van Koningsbrugge. Dat heeft de AVROTROS vrijdag gemeld. Bij de vorige twee edities werkte het Korps Commandotroepen (KCT) wel mee aan de reeks, waarin gewone mensen aan de training van de commando's worden onderworpen.

"Bij de afgelopen edities was het een voorrecht om de expertise en middelen van Defensie aan boord te hebben", meldt een woordvoerder van de AVROTROS. "Deze ervaring is zeer leerzaam geweest voor alle betrokkenen van het programma. Defensie en KCT hebben natuurlijk hun hoofdverantwoordelijkheden en verplichtingen om het land te dienen, daar ligt uiteraard de primaire focus. Nu gaat ieder weer zijn eigen weg."

Een woordvoerder van Defensie meldt in de nieuwe editie van de Defensiekrant dat de speciale commando's niet continu in de publiciteit willen staan. "Een rol speelt ook dat we de ‘mystiek’ van het KCT willen behouden en de formule van Kamp van Koningsbrugge in het nieuwe seizoen niet meer voldoende aansluit op de manier waarop het KCT zich wil presenteren", stelt hij in het magazine. "Die kantelt langzaam maar zeker van infotainment naar entertainment, terwijl wij als professionele organisatie gezien willen worden. Het KCT produceert geen entertainment."

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen trok donderdagavond 967.000 kijkers.

Jeroen van Koningsbrugge is dit seizoen ook weer te zien als teamcaptain in Ik Hou Van Holland. In dit nieuwe seizoen neemt Rob Kemps, in overleg met Linda de Mol, de presentatie voor zijn rekening. Meer hierover zie je in de video bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.