Terug

Volg Shownieuws

OML-Jegor over toekomst: 'Leidt me af van die stomme kanker'

Nieuws

24 juli 2024, 17:11

In Over Mijn Lijk was te zien hoe de 32-jarige Jegor Chamrai moet leven met een hersentumor. Laatst kreeg hij opnieuw een uitslag en bleek dat de tumor is gegroeid. In gesprek met Shownieuws vertelt Jegor over deze zenuwslopende weken en wat dit betekent (zie video).

Jegor liet op Instagram weten dat het is gegroeid met dezelfde snelheid als het jaar daarvoor. Dat klinkt positief, zei hij, maar "iedere millimeter is er een voor ons". "Ergens had je hoop dat het altijd stabiel zou blijven", vertelt hij nu. "Nu krijg je te horen dat de tumor terug is. Het is de realisatie van: shit, het kan over tien jaar zijn, maar ook sneller en dat je dan aan de chemotherapie moet of een operatie moet ondergaan."

Het valt hem mentaal vrij zwaar. "Die realisatie is best lastig, gecombineerd met het feit dat er net een kleine is geboren bij ons. Je gaat er meer over nadenken."

Montpellier

De spanning rondom de uitslag hoefde Jegor niet in zijn eentje te verdragen; hij had een leger aan steun om zich heen. Traditiegetrouw gaat hij met zijn vrouw en een groepje vrienden naar Montpellier om het nieuws van de scan af te wachten. "Steeds meer mensen gaan mee", zegt Jegor trots. "De uitslag krijg je op vrijdag en dan proberen wij er op donderdag te zijn. Het is een hele mooie omgeving."

Die dagen staan in het teken van samenzijn en vakantie vieren. "Doordat er een zware gebeurtenis omheen hangt, zijn de gesprekken met je vrienden ook van een ander niveau dan een mannenweekend. Het gaat meer over het leven, de dood en hoe we ernaar kijken. We zijn echt samen. Het is een steun en diept je relatie uit."

Positief

Jegor kijkt fijn terug op hun reis. "We moeten vooral niet teveel denken aan die kanker, want dan zouden we daar de laatste - ik zit al over mijn gemiddelde overleving heen - jaren het er heel de tijd over moeten hebben. Daar word je ook moe van."

Aan het begin van zijn diagnose kreeg hij een prognose van zeven jaar, waar hij al overheen zit. Nu doen de artsen daar geen uitspraak meer over. "Mijn grootste ding nu is dat ik te gehaast leef en alles snel wil doen, terwijl: wacht nou even, het kan nog steeds heel lang goed gaan. Voor je gevoel moet je alles snel afwerken. Het voelt een beetje alsof je vroeger voor een deadline thuis nog snel iets ging tikken, maar dat is nu constant mijn leven."

Plannen

Eén ding is zeker: Jegor gaat niet bij de pakken neer zitten. "Misschien wil ik weer werken of andere dingen ontdekken. Ik ga de komende maanden kijken. Het leidt me af van die stomme kanker, die telkens maar weer terugkomt in mijn leven. Laten we nu positief blijven, hopen dat de uitslag de volgende keer stabiel blijft en dat de dokter zegt: je kan nog heel lang mee. Dat wil ik heel graag horen."

Jegor krijgt niet alleen steun van zijn naasten, maar ook van lotgenoten of velen die het programma hebben gezien. Daar vertelt hij in de video hieronder over:

Jegor over steun na Over Mijn Lijk en contact met deelnemers
1:05
Jegor over steun na Over Mijn Lijk en contact met deelnemers
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

(Beeld: Instagram)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.