Terug

Volg Shownieuws

Onrust om straatnaam Benny Neyman

Nieuws

17 juni 2020, 23:01

Heibel in Maastricht! Dat komt door een initiatief om een straat naar zanger Benny Neyman, die in 2008 is overleden, te vernoemen.

Shownieuws sprak erover met Tiny Meese, van de partij Veilig Maastricht. Zij startte het initiatief en geeft tekst en uitleg over wat er precies aan de hand is. Het interview is in de video hierboven te zien.

Overigens laat burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, in een reactie aan Shownieuws weten: "Wij gunnen Benny Neyman absoluut een straatnaam, maar het vergeven van straatnamen is aan regels gebonden. Zo worden bestaande straatnamen alleen bij noodzaak gewijzigd, en zijn er soms categorieën per buurt (bijvoorbeeld een buurt met alleen burgemeestersnamen). Daarbij is het niet zo dat er elk jaar tientallen nieuwe straten komen in Maastricht. Dus de wil is er wel, maar het moet ook kunnen. Dat is helaas nog niet het geval. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.