Terug

Volg Shownieuws

Ook EBU vindt het nog te vroeg voor besluit songfestival

Nieuws

13 mrt 2020, 16:16

De European Broadcasting Union (EBU) volgt de ontwikkelingen rondom de uitbraak van het nieuwe coronavirus op de voet. De organisator van het Eurovisiesongfestival laat zich adviseren door de nationale gezondheidsdiensten en de WHO. Voor een beslissing over het wel of niet door laten gaan van het komende songfestival in Rotterdam is het echter nog te vroeg, staat in een vrijdag verspreid statement.

"We werken nauw samen met de NPO, NOS en AVROTROS en de gemeente Rotterdam om verschillende scenario's te onderzoeken. Met nog twee maanden te gaan voor de drie liveshows op 12, 14 en 16 mei en een snel veranderende situatie in Nederland en de deelnemende landen is het nog te vroeg om definitieve beslissingen te nemen", stelt de EBU. "Met dit in gedachten blijven we als team samenwerken aan de voorbereidingen van het 65e Eurovisiesongfestival in Rotterdam."

De EBU sluit zich hiermee aan bij eerdere statements van de NPO en de gemeente Rotterdam. Ook die stelden eerder deze week dat het nog te vroeg is om te oordelen over het songfestival. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zei donderdag dat waarschijnlijk begin april een beslissing wordt genomen, wanneer in Rotterdam Ahoy opgebouwd moet gaan worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.