Terug

Volg Shownieuws

Ook The Voice-coach Typhoon neemt afstand van de cultuur bij programma

Nieuws

21 jan 2022, 21:05

Naast de vele Bekende Nederlanders, coaches en ex-coaches van The Voice of Holland heeft ook Typhoon afstand gedaan van de misstanden die achter de schermen van het talentenprogramma plaatsvonden.

In een uitgebreide reactie op Instagram schrijft de zanger onder meer dat de misstanden "symbool staan voor een cultuur die drastisch op de schop moet". Typhoon (37) was sinds dit seizoen, samen met zangeres Maan, als extra coach verbonden aan The Voice of Holland.

Hij vervolgt zijn mening met: "Ik ben met veel plezier aan mijn avontuur bij The Voice als coach begonnen om talenten te helpen ontwikkelen. Een hartenwens van mij", schrijft Typhoon in zijn reactie op de uitzending van het onlineprogramma BOOS van donderdag. Daarin werden tientallen gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice aan het licht gebracht. "De naar buiten gekomen misstanden bij The Voice staan haaks op waar ik voor sta en in geloof. Deze misstanden staan symbool voor een cultuur die drastisch op de schop moet. Een cultuur die ik niet wil supporten en waar ik afstand van neem."

Glenn, zoals de zanger in het echt heet, schrijft dat hij de vrouwen die met hun verhaal naar voren zijn gekomen "moedig" vindt. "Het besef dat dit geen incidenten zijn, maar een dagelijkse realiteit voor zo veel meisjes en vrouwen, is keihard en ongelooflijk tragisch. Mijn hart gaat uit naar jullie."

Verder vindt de artiest dat mannen hun verantwoordelijkheid moeten nemen als het aankomt op grensoverschrijdend gedrag en elkaar erop moeten aanspreken. "Het oplossen van het probleem ligt niet bij de slachtoffers, maar bij een rigoureuze verandering van een systeem waarin angst en macht gedijen. Dit móét veranderen", aldus Typhoon.

De reactie van Bekend Nederland op de aantijgingen is in de video bovenaan de pagina te zien.

We kunnen ons voorstellen dat je door de berichtgeving rondom The Voice misschien met iemand wilt praten over je eigen ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit zijn de plekken waar je gratis, vrijblijvend en anoniem contact op kan nemen:

Slachtofferhulp Nederland (0900-0101, ma t/m vr 08.00 – 20.00 uur of via de chat op www.slachtofferhulp.nl)

Centrum Seksueel Geweld (0800-0188, ma t/m vr 16.00 – 06.00 uur, za en zo van 20.00 tot 06.00 uur of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl)

Mind Korrelatie (0900-1450, ma t/m vr van 09.00 tot 21.00 uur, of via de chat op www.mindkorrelatie.nl)

Bel met de vertrouwenspersoon van Mores.online, een onafhankelijke meldpunt voor de culture sector.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.