Terug

Volg Shownieuws

OM schikt met vader Yuri van Gelder voor drugsvondst

Nieuws

2 sep 2019, 19:22

De vader van Yuri van Gelder krijgt een taakstraf van tachtig uur. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan Shownieuws. Vorige week vond er een hoorzitting plaats waar het Openbaar Ministerie de strafbeschikking voorstelde. Deze is door Simon van Gelder geaccepteerd. Hiermee is de zaak afgedaan.

Bij de Van Gelders trof de politie begin januari een hennepkwekerij en 2,4 kilo henneptoppen aan met een waarde van naar schatting 10.000 euro. De ouders waren ook de daadwerkelijke bewoners van het huis, maar wat hun rol in het geheel was, is niet duidelijk.

Opmerkelijk is dat vader van de topturner aan Shownieuws vanmiddag nog liet weten niet te weten van de straf. Zijn zoon Yuri wist eerder ook van niks, maar is nu wel op de hoogte en heeft inmiddels contact gehad met zijn vader. Het OM laat weten dat Simon samen met zijn advocaat vorige week aanwezig was bij de zitting.

In februari werd besloten dat het huis voor drie maanden op slot moest. Inmiddels hebben zij weer toegang tot de woning. Ringenspecialist en ex-wereldkampioen Yuri van Gelder kwam in het verleden zelf ook in opspraak in verband met drugs. In 2009 werd hij betrapt op het gebruik van cocaïne, waarna hij voor een jaar werd geschorst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.