Terug

Volg Shownieuws

Opnieuw zware tegenslag voor Renze Klamer

Nieuws

16 dec 2021, 13:31

Renze Klamer heeft opnieuw een zware tegenslag te verwerken gekregen. De presentator is gestrand in Zuid-Afrika en kan zijn vriendin en kinderen niet zien...

"Op 4 december wilde ik terugvliegen vanuit Johannesburg naar Amsterdam, maar testte positief. Ik ging netjes in quarantaine", schrijft Renze op Twitter.

Hij snapte toen nog wel dat hij niet mocht terugvliegen, maar... "Al snel bleek dat ik positief bleef testen, ondanks het ontbreken van symptomen.”

Incheckprocedure

“Bij de incheckprocedure van KLM geven ze de mogelijkheid om tot vijf uur voor je vlucht je Covid-gerelateerde documenten te uploaden", vervolgt de voormalig Vooravond-presentator. "Dat deed ik braaf: 1 positieve PCR-test van 11 dagen oud, 1 positieve PCR test van minder dan 48 uur oud én de gevraagde artsenverklaring.” Het werd goedgekeurd door KLM.

"Ik dacht: oké ik heb me netjes aan de regels gehouden en kan nu eindelijk m’n kinderen weer zien. Maar toen kwam ik op het vliegveld bij de check-in van KLM/AirFrance, en liep het helemaal anders. Daar zei men dat ik ook een negatieve antigeentestuitslag nodig had."

Wat is het nou mensen?

"De manager ter plaatse spreekt geen Nederlands en laat mij de Engelstalige website van onze overheid zien", vervolgt Renze in het 'Twitter-draadje'. "En dan is er opeens iets vreemds. Volgens deze Engelstalige website van onze zelfde overheid moet ik dus opeens wél ook een antigeentest kunnen laten zien."

“Maar het wordt nog gekker, want iemand anders van KLM vertelt (ook in het Engels) dat ze de internationale site traveldoc.aero volgen. Volgens deze site moet het eerste positieve PCR-testresultaat 2 weken oud zijn, in plaats van de 11 dagen die de overheid aangeeft. Wtf!? En dus óók een antigeen test. Wat is het nou mensen!?!?”

'Nog langer m'n kinderen niet zien'

Voorlopig zit Renze dus nog even vast in Zuid-Afrika. “Resultaat: nog langer m’n kinderen niet zien, extra hotel- en testkosten en totaal geen duidelijkheid over welke regels ik moet aanhouden om morgen wel terug te kunnen vliegen. Wie biedt duidelijkheid? Ik ben vast niet de enige in deze situatie.”

Vooravond-ontslag

Eerder dit jaar kreeg Renze ook al een zware tegenslag te verwerken. De presentator, die samen met Fidan Ekiz het programma De Vooravond had, werd verteld dat de talkshow van de buis werd gehaald.

Fidan vertelde hier onlangs nog uitgebreid over in HLF8. Je ziet het in de video bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.