Terug

Volg Shownieuws

Overlijden Pierre Kartner ook buiten Nederland nieuws

Nieuws

12 nov 2022, 18:31

Het overlijden van Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, is ook over de grenzen nieuws. Media in onder meer Duitsland, België, Frankrijk, Engeland en Ierland schrijven over zijn dood, sinds bekend werd dat hij is overleden.

Buiten Nederland wordt Kartner vooral gelinkt aan het Smurfenlied waarmee hij eind jaren zeventig wereldwijd succes had. Van die single werden miljoenen exemplaren verkocht. Britse media schrijven onder meer dat Vader Abraham "de man achter de Smurfen-muziek was" en typeren hem als "muzieklegende".

Sieneke, Ben en Frans reageren op overlijden Pierre Kartner
4:05
Sieneke, Ben en Frans reageren op overlijden Pierre Kartner

Ook het succes met In 't Kleine Café aan de Haven wordt in het buitenland niet vergeten, net als het feit dat Kartner veel liedjes schreef voor andere artiesten. Daarbij wordt onder meer Kartners bijdrage aan de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2010 genoemd. De zanger maakte toen Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie) waarmee Sieneke naar Oslo ging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.