Terug

Volg Shownieuws

Özcan Akyol roept op om Sywert van Lienden niet te vergeten

Nieuws

14 feb 2022, 15:04

Schrijver en programmamaker Özcan Akyol roept mensen op Valentijnsdag op niet te vergeten dat CDA-coryfee Sywert van Lienden het geld voor zijn mondkapjesdeal nog niet heeft teruggestort.

"Jongens, meisjes, en alle anderen", schrijft Akyol. "Er gebeuren veel nare dingen momenteel, bijvoorbeeld dat Sywert dat geld nog steeds niet heeft teruggestort." Zijn opmerking krijgt veel bijval op sociale media.

Akyol is niet de enige BN'er die er bewust voor probeert te zorgen dat de zaak Van Lienden niet in de vergetelheid raakt. Programmamaker Tim Hofman wijdde in november nog twee uitzendingen van zijn programma BOOS aan de zaak. Ook cabaretier Youp van 't Hek blijft in zijn columns met grote regelmaat terugkomen op de affaire en Peter Pannekoek maakte in zijn oudejaarsshow een aantal harde grappen over de CDA'er.

De voormalig CDA-adviseur weigert de zeker 9 miljoen die hij met de omstreden deal van ondeugdelijke kapjes heeft verdiend terug te geven. Hij stelt doorlopend niet te willen reageren op de zaak zolang het onderzoek van Deloitte dat het ministerie van VWS tegen hem heeft ingesteld nog loopt. De resultaten worden in de loop van 2022 verwacht.

In de uitzending van BOOS stelde het ministerie van Volksgezondheid dat Van Lienden best over de zaak mag praten, maar niet over de zakelijke componenten van de omstreden deal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.