Terug

Volg Shownieuws

Pelé in ziekenhuis in Parijs opgenomen

Pelé in ziekenhuis in Parijs opgenomen

Nieuws

3 apr 2019, 16:29

Voetballegende Pelé (78) is dinsdagavond opgenomen in een ziekenhuis in Parijs. Volgens de Franse zender RMC Sport is er geen sprake van een levensbedreigende situatie. De Braziliaan zou vanwege plotseling opkomende koorts uit voorzorg worden onderzocht.

Pelé is in Parijs vanwege enkele maatschappelijke projecten, die hij samen doet met de jeugdige Franse international Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain. Dat zouden ze eind vorig jaar al doen, maar toen liet de gezondheidstoestand van Pelé de reis naar Frankrijk niet toe.

Mbappé, die de afgelopen zomer met Frankrijk wereldkampioen werd, werd de jongste speler die in een WK-wedstrijd twee keer scoorde sinds Pelé in 1958. Hij is bovendien de eerste 'teenager' sinds Pelé die een doelpunt maakte in een finale van de wereldtitelstrijd.

Op 17-jarige leeftijd won Pelé zijn eerste van drie wereldtitels. ,,Als Mbappé zo doorgaat haalt hij mij op alle fronten in'', zei Pelé destijds. ,,Dan moet ik de voetbalschoenen maar weer aantrekken om mijn records te verbeteren.'' Mbappé relativeerde dat. ,,De koning blijft altijd de koning.''

Pelé wordt algemeen gezien als de beste voetballer ooit. Zijn management heeft nog geen mededelingen over zijn gezondheidstoestand gedaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.