Terug

Volg Shownieuws

Peter Pannekoek hekelt: 'Snap dit gewoon niet'

Nieuws

5 sep 2024, 20:25

Peter Pannekoek, die onlangs nog zijn grote droom uit zag komen (zie video), kan er met zijn hoofd niet bij dat het huidige kabinet plannen heeft om de btw op boeken, theater en sport te verhogen.

"Ik snap het gewoon niet", zei de 38-jarige cabaretier donderdagavond in de talkshow Eva. "Volgens mij, als je beleid voert; je kan dingen aanmoedigen en ontmoedigen. Je wil dat mensen minder gaan roken: dan maak je sigaretten duurder", aldus Peter.

Peter snapt ook niet waarom de btw op boeken, theater en sport wel verhoogd wordt, maar op pretparken niet. "Waarom is het belangrijker om naar het pretpark te gaan, dan sporten en lezen aan te moedigen?"

Het huidige kabinet is van plan om in 2026 het btw-tarief voor onder meer boeken, theater en sport te verhogen van 9 naar 21 procent.

Shownieuws vroeg aan Peter of hij het nieuwe Gouden Televizier-Ring weer gaat presenteren, zijn antwoord bekijk je hieronder:

Gaat Peter Pannekoek Gouden Televizier-Ring Gala weer presenteren?
0:51
Gaat Peter Pannekoek Gouden Televizier-Ring Gala weer presenteren?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.