Terug

Volg Shownieuws

Peter van der Vorst: geen afspraken gemaakt met Sigrid Kaag

Peter van der Vorst: geen afspraken gemaakt met Sigrid Kaag

Nieuws

1 juli 2021, 13:44

RTL 4 heeft geen afspraken gemaakt met D66 over het exclusieve interview van Sigrid Kaag met Eva Jinek afgelopen zomer. Dit blijkt uit een reactie van programmadirecteur RTL Nederland, Peter van der Vorst, aan Albert Verlinde in Shownieuws.

Albert las woensdag in de uitzending de reactie voor van Peter: "(Het) interview is in 1 take opgenomen. Ook geen afspraken over vragen vooraf goedkeuren of achteraf ingrijpen/aanpassen. Er is dus ook niet in geknipt en het is ook niet voor plaatsing bekeken. Helemaal gedaan op de journalistieke en onafhankelijke manier waarop Eva ook haar talkshow doet."

Website GeenStijl publiceerde dinsdag een artikel op basis van stukken die via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) zijn verkregen. Daaruit ontstaat het beeld dat D66 en het ministerie van Buitenlandse Zaken toch invloed hebben uitgeoefend op de documentaire over Kaag. De VPRO plaatste zelf al een verklaring bij het videoportret van Kaag: "journalisten werkzaam voor de VPRO zijn geen verlengstuk van de politiek, maar nemen waar en doen daar op hun eigen wijze verslag van."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.