Terug

Volg Shownieuws

Pieter van Vollenhoven onder vuur + zijn reactie

Pieter van Vollenhoven onder vuur + zijn reactie

Nieuws

8 nov 2017, 16:09

Pieter van Vollenhoven vindt het jammer dat misstanden als seksueel misbruik en seksuele intimidatie pas na jaren naar buiten komen. “De meldingen van ongewenste intimiteiten vind ik volledig terecht, wel vind ik het spijtig dat sommige meldingen soms zo laat worden gemeld”, twitterde Van Vollenhoven.

De man van prinses Margriet reageerde daarmee op het verhaal rond de #metoo-discussie en dat van producent en regisseur Job Gosschalk die dinsdag bekende dat hij ‘over grenzen is gegaan’ in zijn omgang met acteurs.

“Kan je als man een vrouw nog een hand geven of valt dat onder het hoofdstuk ongewenste #intimiteiten? Ik denk dat het een grensgeval is?!”, schreef Van Vollenhoven eerder op de dag op Twitter. Die grappig bedoelde opmerking schoot bij veel andere gebruikers in het verkeerde keelgat. Zo schrijven enkelen dat ze wel ‘iets meer empathie’ verwachten van de erevoorzitter van het Fonds Slachtofferhulp.

De tweet is inmiddels verwijderd van zijn account.

Reactie In een reactie aan RTL Nieuws laat Van Vollenhoven woensdagavond weten dat er wat hem betreft een aparte instantie moet komen die beschuldigingen van seksuele intimidatie kan onderzoeken op juistheid. Over zijn bericht dat verkeerd viel zegt hij nu: "Zonder uitleg wordt dat – logisch – verkeerd begrepen."

Van Vollenhoven, zo meldt RTL Nieuws, wilde aandacht vragen voor het feit dat er (ook) mensen zijn die ten onrechte beschuldigd worden. Daarom vindt hij het nodig dat de beschuldigingen eerst onderzocht worden, alvorens die naar buiten te brengen.

Je zou wat Van Vollenhoven betreft kunnen denken aan een instantie die te vergelijken is met het Huis voor Klokkenluiders: "Bij klokkenluiders wordt immers ook onderzocht om wat voor soort bericht het gaat. En die misstanden – als daar sprake van is – die moeten worden aangepakt, alsmede de onjuiste berichten. Onder deze aanpak zal ik mijn schouders zetten."

https://twitter.com/PietervVol/status/927977756092174337

(ANP/Redactie)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.