Terug

Volg Shownieuws

Pijnlijk verlies voor Paul de Leeuw

Nieuws

27 juli 2024, 16:13

Paul de Leeuw staat op Instagram stil bij het overlijden van Jacques d'Ancona. De presentator en acteur schrijft dat hij de theaterrecensent en het Soundmixshow-jurylid gaat missen...

"In 1983 jou ontmoet en daarna altijd in contact gebleven", zegt Paul. "Je kritiek was altijd onderbouwend, opbeurend en getuigde van een bijzonder goede, zachte maar eerlijke blik."

Volgens Paul kwam d'Ancona altijd kijken. "En soms moest ik gelijk weg of we zaten heel lang na te praten. Ik ga je missen."

Henny Huisman

Ook Henny Huisman heeft het moeilijk met dit plotselinge verlies. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert Henny tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

Henny en Jacques werden samen bekend door het programma de Soundmixshow. Hij presenteerde het, Jacques was de altijd kritische juryvoorzitter. Maar hij was veel meer dan dat, vertelt Henny. "Hij was heel attent. Hij knipte stukjes uit krantenartikelen waar mijn naam in stond en stuurde die dan naar me op. Daar was hij altijd mee bezig."

Emotionele reacties op overlijden Jacques d'Ancona
1:40
Emotionele reacties op overlijden Jacques d'Ancona

Jacques leed aan hartfalen, iets waar Henny en eigenlijk vrijwel niemand van op de hoogte was. "Mannetje d'Ancona ging maar door en wilde niets weten van ziektes of zeer, hij wilde altijd heel gezond overkomen", vertelt hij. De twee spraken elkaar een paar dagen geleden nog via de telefoon. "We waren gewoon echt bevriend. Hij was bij geboortes en trouwerijen, hij was er altijd."

Naast attent, was hij ook erg ijdel en konden ze samen goed lachen, vertelt de presentator. "Hij nam naar opnames altijd drie of vier verschillende jasjes mee. Dan keek hij wat het beste stond en vroeg: wat trek jij vanavond aan? Ik had mijn jasje dan al de hele dag aan." Jacques had "echt verstand van zaken", vult HHenny aan. "Ik lulde wel eens wat, maar dat deed hij niet. Het is een gemis, echt een leeg gevoel."

Shownieuws-tafel reageert op overlijden Jacques d'Ancona
4:52
Shownieuws-tafel reageert op overlijden Jacques d'Ancona

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.