Terug

Volg Shownieuws

Power of the Dog leidt bij de Oscars met twaalf nominaties

Power of the Dog leidt bij de Oscars met twaalf nominaties

Nieuws

8 feb 2022, 15:41

Het Netflix-drama The Power of the Dog van regisseur Jane Campion heeft dinsdagmiddag de meeste Oscarnominaties ontvangen. De film maakt kans op twaalf beeldjes, waaronder in alle belangrijke categorieën.

Het sf-epos Dune kreeg tien nominaties. Daarna volgen musicalremake West Side Story en het coming of age-drama Belfast, met elk zeven nominaties.

The Power of the Dog speelt zich af in de VS van begin twintigste eeuw en vertelt over een dominante rancher die zijn broer, zijn vrouw en haar tienerzoon intimideert. Hij blijkt dit echter te doen om zijn eigen diepere gevoelens te negeren. Dune van regisseur Denis Villeneuve vertelt over een briljante jongeman die naar de gevaarlijkste planeet van het universum moet reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen.

Dune maakt meer kansen in de technische categorieën. Een opvallende titel bij de nominaties is de goedbekeken maar omstreden klimaatsatire Don't Look Up, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. De wrange komedie maakt kans op vier beeldjes, waaronder die voor beste film van het jaar.

De uitreiking van de belangrijkste filmprijzen ter wereld is op 27 maart. De Nederlandse inzending voor beste buitenlandse film, Do Not Hesitate, viel in de voorrondes al af.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.