Terug

Volg Shownieuws

Pride Award dit jaar naar Thorn de Vries

Nieuws

6 aug 2022, 14:27

Thorn de Vries is dit jaar de winnaar geworden van de AVROTROS Pride Award. De acteur kreeg de award voorafgaand aan de Canal Parade uit handen van jurylid Jeangu Macrooy. De omroep reikt de prijs ieder jaar uit aan mensen die zich in het bijzonder hebben ingezet voor de lhbtiq+-gemeenschap.

De jury noemt De Vries, die zich identificeert als non-binair, een "icoon" die op verschillende platforms zichtbaar is. "In de jeugdserie SpangaS, als co-host van de podcast Couple Goals en als schrijver van het boek FAQ Gender. Het is diens missie om mensen meer te leren over genderidentiteit en Thorn doet dit met lef, durf en een aanstekelijke openheid. Dat is bewonderenswaardig, want daar is moed voor nodig", staat in het juryrapport. "Thorn is een lichtend voorbeeld voor de nieuwe generatie."

De 27-jarige De Vries kwam vorige maand nog in het nieuws toen bekend werd dat die een X had aangevraagd als geslachtsaanduiding in het paspoort.

In de video bovenaan de pagina spreken BN'ers zich uit tegen lhbtiq+ fobie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.