Terug

Volg Shownieuws

Prins Constantijn in zelfisolatie door nauw contact met besmet persoon

Prins Constantijn in zelfisolatie door nauw contact met besmet persoon

Nieuws

18 sep 2020, 12:48

Constantijn van Oranje zit op dit moment in zelfisolatie, dat schrijft hij op Twitter.

"In zelf-isolatie vanwege ‘nauw contact’ met positief getest persoon. Voel me een paria die bang is iets door te geven wat ik wrsch helemaal niet heb. Ook apart om dagen onbewust rond te lopen. Vraag me af of ik wel voldoende afstand gehouden hebt, handen gewassen.. Denk het wel. Contact is al weer een week geleden, dus isolatie duurt nog 3 dagen", schrijft de prins op zijn Twitteraccount.

Inmiddels heeft ook de RVD gereageerd: "Prins Constantijn zit in zelfisolatie omdat hij vorige week in contact is geweest met iemand die positief getest is op Covid-19. Dit bleek gisteren, nadat betrokken persoon de testuitslag ontving. Met het aanhouden van zelfisolatie volgt Prins Constantijn de hiervoor geldende richtlijnen. Tijdens Prinsjesdag zijn alle protocollen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, gevolgd."

Prinsjesdag

Prins Constantijn was dus aanwezig tijdens Prinsjesdag. Prinses Laurentien en prins Constantijn zijn naast de koning en de koningin de enige die in de kerk naast elkaar mogen zitten. Er stond een militaire erewacht bij aankomst. Tijdens de aankomst van het koninklijk paar klonk het Wilhelmus.

Een kleinere commissie van in- en uitgeleide met Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib ontving het koningspaar bij de ingang van de Grote Kerk. Daar las koning Willem-Alexander de troonrede voor, waarmee de start van het parlementaire jaar wordt gegeven. Het is de achtste keer dat de koning de troonrede voorleest. Voor het eerst is na de rede niet het bekende driewerf 'hoera' te horen, omdat dit niet is toegestaan wegens corona.

Een deel van de Eerste- en Tweede Kamerleden die welkom zijn in de Grote Kerk, zijn met taxibusjes vervoerd. Ook ging een aantal parlementariërs te voet van het Binnenhof naar de Grote Kerk, zoals de fractieleden van Forum voor Democratie, SP en de Partij voor de Dieren. Tijdens de rit en wandeling droegen ze een speciaal voor Prinsjesdag ontworpen mondkapje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.