Terug

Volg Shownieuws

Qmusic-dj's na 141 uur ontsnapt uit escaperoom: 'door het dolle heen'

Nieuws

21 dec 2022, 13:41

Qmusic-dj's Mattie Valk, Domien Verschuuren, Bram Krikke en Kai Merckx zijn woensdagmiddag na 141 uur ontsnapt uit de escaperoom van de radiozender. De dj’s van Qmusic hebben gedurende die tijd radio gemaakt vanuit 'het hoofdkwartier van de Kerstman’, dat zogenaamd op de Noordpool lag.

"We waren door het dolle heen", vertelt Kai Merckx na de ontsnapping aan het ANP. "Het is niet zonder slag of stoot gegaan, maar het is gelukt met dank aan onze luisteraars."

Opgesloten

De dj's zaten samen opgesloten in de escaperoom, maakten samen radio en aten en sliepen in dezelfde ruimte. Met behulp van de luisteraar moesten de dj's samen door middel van raadsels de muzikale code zien te kraken, wat woensdagochtend rond 12.15 uur is gelukt. De 141 uur waarin het de vier dj's is gelukt om te ontsnappen is een negatief record. In 2021 deden Mattie Valk, Domien Verschuuren, Bram Krikke en Marieke Elsinga er 140 uur over, terwijl in de jaren ervoor 75,5 en 72 uur werd gepuzzeld.

Isolement

Voor Merckx wordt het wennen om weer in de echte wereld te zijn. "We zaten in een soort isolement, het is raar om te merken hoe snel je de buitenwereld vergeet. Code geel, code oranje; we hebben er binnen niks van binnengekregen." De dj zegt samen met zijn collega's gelijk een luchtje te gaan scheppen. "En daarna lekker naar mijn zoontje en mijn vriendin, ik heb ze lang niet gezien."

Eerder werd Qmusic-dj's Mattie Valk herenigd met zijn ex-radiopartner Wietze. Na een tijd lang elkaar niet gesproken te hebben maakte de twee weer eenmalig samen radio. Zie de beelden bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.