Terug

Volg Shownieuws

Rick Brandsteder hoeft niet de cel in

Rick Brandsteder hoeft niet de cel in

Nieuws

18 juli 2017, 13:38

Rick Brandsteder hoeft niet de cel in. Dat heeft de rechter dinsdag in hoger beroep bepaald. Het OM wilde de presentator achter de tralies brengen, vanwege het mishandelen van een man tijdens een avondje stappen in 2016.

Brandsteder was zelf niet aanwezig om de uitspraak te horen. "Jammer", aldus de rechter. Het Gerechtshof acht mishandeling bewezen en heeft rekening gehouden met het feit dat Rick spijt heeft betuigd.

De rechters komen uit op een voorwaardelijke celstraf voor de duur van een week (met een proeftijd van een jaar) en een geldboete van 750 euro.

De strafmaat zou voor Rick wel eens echt als een forse opluchting kunnen voelen, want die valt nog lager uit dan de veroordeling in eerste aanleg. Toen was de proeftijd voor de voorwaardelijke celstraf namelijk twee jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) ging juist in beroep, omdat het die straf te laag vond.

Het vonnis valt ook lager uit dan de eis van het OM, dat hem vier weken de cel in wilde hebben, waarvan twee weken voorwaardelijk. Ook eiste de advocaat-generaal een werkstraf van negentig uur.

https://twitter.com/KirstinShow6/status/887274928990564353

Het is niet de eerste keer dat Rick in opspraak komt vanwege vechtpartijen. Al drie keer eerder kwam hij in contact met justitie. In 2007 vocht hij in een snackbar, in 2008 raakte hij slaags met een aantal mensen op een afterparty van de Toppers en in 2011 werd hij gearresteerd vanwege mishandeling tijdens de jaarwisseling. Dat leverde hem taakstraffen op.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.