Terug

Volg Shownieuws

Rob de Nijs heeft strijdbijl met ex Belinda Meuldijk begraven en de twee werken weer nauw samen

Rob de Nijs heeft strijdbijl met ex Belinda Meuldijk begraven en de twee werken weer nauw samen

Nieuws

24 okt 2017, 11:40

Rob de Nijs wordt eind dit jaar 75 en van stilzitten achter geraniums is absoluut nog geen sprake. De zanger brengt een nieuwe plaat uit en speelt nog steeds live. Op zijn nieuwe plaat werkt De Nijs weer nauw samen met zijn ex Belinda Meuldijk. Zo voor de hand liggend was dat lange tijd niet, zo vertelt Rob in Trouw.

Belinda Meuldijk schreef sinds 1980 voor De Nijs. Nu tekent ze ook weer voor zeven van de twaalf nummers op de nieuwe plaat. Maar de scheiding in 2006 zorgde voor een diepe kloof tussen de twee. Rob zegt tegen de krant: "Het was geen leuke scheiding, vrij dramatisch ook voor onze kinderen Robbert en Yoshi. Op een gegeven moment heb ik gezegd: zullen we ermee ophouden en weer aardig doen? Als ik nu zie wat we allemaal gezegd hebben... Dan denk ik: jongens toch, wat kunnen mensen vreemd doen."

Vergeving "Dat we het goed maakten, was zo'n opluchting", gaat De Nijs verder: "We konden elkaar vergeven; vergeving is een van de mooiste dingen in het leven. En nu hebben we het er niet meer over." En eerlijkheid duurt het langst, zo merkt Rob op: "Zij is de moeder van twee van mijn kinderen en Jet, mijn huidige vrouw, kan goed met haar opschieten. Het was allemaal niet zo mooi, die verhouding met Jet naast mijn huwelijk, maar ik denk dat veel mensen dit soort geheimen hebben . Ik ben er uiteindelijk maar eerlijk over geweest, dan kunnen ze me er niet op pakken."

Toch is het bijzonder: dat je ex je nummers schrijft. Is dat niet raar voor De Nijs? "Wat zij schrijft, gaat heel vaak over haar en mij. Dat merk ik elke keer weer. Zij laat mij haar woorden zingen. Dat voelt soms een beetje als masochisme, want ze legt me gewoon op de ontleedtafel."

Grommetjes Rob de Nijs is drie keer getrouwd. Eerst met Elly Hesseling en daarna met Belinda Meuldijk. Met haar heeft hij twee zoons: Robbert en Yoshi. Samen met zijn huidige echtgenote Henriëtte (jet) Koetschruijter heef Rob een zoon Julius van vijf.

Rob de Nijs' nieuwe cd Niet voor het Laatst komt deze week uit. Daarop staan dus liedjes van Belinda Meuldijk en ook nummers die geschreven werden door Jan Rot, Danièl Lohues en Ingmar Heytze.

En van stoppen wil Rob niets weten. Hij zegt: "Ik heb wel mijn pijntjes en mijn grommetjes en brommetjes, maar het is nog niet zo erg dat ik zeg: ik stop ermee. En als er goede liedjes geschreven blijven worden, zal ik ze altijd graag zingen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.