Terug

Volg Shownieuws

Robert Smith druk met The Cure en soloplaat

Robert Smith druk met The Cure en soloplaat

Nieuws

9 sep 2020, 23:05

Robert Smith, frontman van de band The Cure, heeft tijdens de lockdown niet stilgezeten. Hij heeft niet alleen aan nieuw materiaal voor de band gewerkt; ook heeft hij songs geschreven voor een heuse soloplaat. Dat vertelde hij aan BBC Radio 6 Music.

Smith was op de zender te gast om te vertellen over de samenwerking met Gorillaz, het project van Blur-frontman Damon Albarn. 2020 is voor hem een zeer productief jaar aan het worden. Omdat hij niet werd afgeleid door allerlei randzaken, kon de musicus naar eigen zeggen flink doorwerken. "Ik heb alles wat ik wilde doen kunnen doen", kijkt hij terug op de achterliggende periode.

Over de soloplaat wilde hij nog niet te veel zeggen, maar er zit ook nieuw materiaal van The Cure aan te komen. Het album is nu af. Robert beschrijft de laatste track van de plaat als "10 minuten van intense doom en gloom". Daarnaast was hij ook bezig met het uitzoeken en digitaliseren van oud materiaal voor een film die gemaakt wordt over de geschiedenis van The Cure.

Wanneer de plaat van The Cure en het soloalbum van Robert uitkomen is nog onduidelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.