Terug

Volg Shownieuws

Roeland Fernhout verwerkt gemis van vaderschap in zijn rollen

Roeland Fernhout verwerkt gemis van vaderschap in zijn rollen

Nieuws

5 sep 2021, 18:48

Roeland Fernhout is op een leeftijd gekomen dat hij vooral wordt gevraagd voor vader- en zelfs opa-rollen. De 49-jarige acteur is vanaf deze week te zien als vader in de bioscoopfilm Mijn beste vriendin Anne Frank. Hij vindt het echter heerlijk om vaders te spelen, vertelde Fernhout in een lang gesprek op NPO Radio 1

"Ik vind vaders heel fijn om te spelen omdat ik zelf geen vader ben", bekent de acteur. "Dat wilde ik heel graag worden, maar het was mij niet gegeven. Voor mij is het spelen van vaders toch een manier om iets uit te leven of uit te zoeken van die onvervulde wens."

Fernhout stopt zijn verlangen naar het vaderschap en zijn verdriet over het niet realiseren van die wens in zijn vaderrollen. "Ik slaap prima 's nachts, maar het is natuurlijk wel een heel fundamenteel ding", legt hij uit in het programma Nooit meer slapen. "Als ik een vader speel, speel ik stiekem heel veel laagjes waarmee ik daar van alles over vertel. Niemand weet daar verder iets van, maar hopelijk voelt de kijker het wel."

Mijn beste vriendin Anne Frank is de eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank. De film van regisseur Ben Sombogaart (De Tweeling) concentreert zich op de vriendschap tussen Anne en Hannah Goslar. Zij waren boezemvriendinnen toen de oorlog uitbrak, maar verloren elkaar uit het oog toen de familie Frank in 1942 onderdook in het Achterhuis. Pas in concentratiekamp Bergen-Belsen zagen de meisjes elkaar terug.

Fernhout zal binnenkort ook als vader te zien zijn in het langverwachte Costa!!-vervolg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.