Terug

Volg Shownieuws

Rolf Sanchez bezingt turbulente reis op debuutalbum

Nieuws

27 mei 2022, 09:01

Hij draait al tien jaar mee in de muziekwereld en scoorde meerdere grote hits. Zijn singles zijn bij elkaar opgeteld maar liefst 269 miljoen keer beluisterd op Spotify. Toch verschijnt vrijdag pas het eerste volledige album van Rolf Sanchez, waarop hij zowel in het Spaans als Nederlands zingt.

In gesprek met het ANP blikt de zanger terug: "Mijn reis is zo turbulent geweest". Mi Viaje heet het album van de 30-jarige zanger, wat "mijn reis" betekent in het Spaans. De reis die Sanchez de afgelopen jaren heeft gemaakt is wild te noemen. Hij woonde in de Verenigde Staten en nam daar verschillende albums met een salsasound op. Hij besefte vervolgens dat het niet de richting is die hij op wilde gaan en gooide de platen in de prullenbak. In de VS raakte hij betrokken bij een auto-ongeluk en besloot hij na een uitnodiging voor het televisieprogramma Beste Zangers terug te keren naar Nederland. Daar rondde hij vorig jaar al de plaat die zijn debuutalbum zou moeten worden af. "Het album was af. Maar ik zat zo in een sneltrein dat ik me, toen ik het helemaal luisterde, me niet realiseerde wat ik eigenlijk aan het doen was". Ook dié plaat kon dus in de prullenbak.

"Uiteindelijk ben ik teruggegaan naar Amerika. Ik heb me met mijn vaste producer drie weken opgesloten in de studio en toen kwam Mi Viaje er uit." Sanchez heeft rustig de tijd genomen: "Ik werk nu gestructureerder en ik maak muziek vanuit mijn hart.".

Vader

Zijn hart legt hij onder meer bloot op het nummer Wat Is Geweest, een ode aan zijn vader. "Dit is mijn favoriete nummer en moest en zou op het album komen. Het gaat over mijn vader die mij onvoorwaardelijk heeft gesteund en geholpen en er voor me is geweest toen ik hem nodig had. Hij is meegegaan toen ik naar de Verenigde Staten vertrok, en toen ik hem belde na het ongeluk was hij er zes uur later".

Op dat nummer zingt Sanchez "Kijk pap, nu lachen wij het meest", een terugblik naar een gebeurtenis uit het verleden. "Mijn vader is er altijd voor me geweest, in goede maar ook in slechte tijden. Op die momenten zei hij me: 'Ooit lach jij het breedst'. En het is ons nu gelukt."

Cijfers

Dat het Sanchez gelukt is, is ook terug te zien aan zijn luistercijfers. Zijn grootste hit, Pa Olvidarte, is bijna 69 miljoen keer beluisterd op Spotify. De single Más Más Más staat op ruim 46 miljoen. De zanger zegt "erg bezig te zijn" met die streamstatistieken. "Misschien zelfs te veel". Sanchez: "Ik ben die guy die continu aan het kijken is hoe vaak mijn liedjes beluisterd worden. Ik ben heel blij als het goed gaat, maar ook minder blij als de cijfers wat minder hard gaan. Dankzij mijn coach heb ik geleerd dat het eigenlijk niet uit maakt hoeveel mensen er luisteren, maar dat het al heel erg mooi is dat er mensen van mijn muziek genieten."

De zanger noemt het verschijnen van zijn debuutalbum "een droom die uitkomt". "Ik heb net optredens bij Vrienden van Amstel Live achter de rug, shows met The Streamers gedaan, een eigen show op de planning en mijn eerste album uitgebracht. Al moet ik mezelf soms wel even knijpen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.