Terug

Volg Shownieuws

RTL stopt met Temptation Island en Love Island

Nieuws

26 nov 2019, 17:25

Temptation Island, Love Island en andere realityprogramma's zullen voorlopig niet te zien zijn op RTL en Videoland. Dit maakt de televisiezender vandaag bekend, nadat er grote ophef kwam om een aanrandingsscene in het programma De Villa.

"Al onze guilty pleasure-programma's worden opgeschort, zodat we zeker weten op welke manier ze achter de schermen tot stand zijn gekomen. Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre", vertelt RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst tegen RTL Nieuws. Er zou door productiemaatschappij Blue Circle zijn aangespoord tot grensoverschrijdend gedrag. "Daarbij is alcohol in het spel geweest en zijn opdrachten gegeven waarvan zelfs de kandidaten zeiden: gaat dit niet te ver?"

RTL heeft een externe partij ingehuurd om onafhankelijk onderzoek te doen naar de incidenten rond verleidingsprogramma's als De Villa, Temptation Island en Love Island. De zender wil op die manier "alle feiten boven water krijgen", zo staat in een statement naar aanleiding van het tijdelijk schrappen van dergelijke shows. Programmadirecteur Peter van der Vorst van RTL stelt producent Blue Circle verantwoordelijk voor hun aandeel in de kwestie, maar wil ook kritisch kijken naar de eigen interne processen. Volgens hem zijn er bij RTL zelf ook "ethische grenzen" overschreden. "De uitkomsten van het onderzoek moeten leiden tot een aangescherpt ethisch verantwoord beleid, waarbij een veilige omgeving voor deelnemers is gegarandeerd. Voor die tijd keren deze programma’s niet terug", zegt hij.

Van der Vorst heeft na intern onderzoek al twee medewerkers die in hadden moeten grijpen op non-actief gezet. Een woordvoerder van RTL laat weten dat er goed contact is met Blue Circle en dat alle andere programma's die het productiehuis voor RTL maakt, gewoon doorgaan. Hoe lang het onderzoek gaat duren weet de zegsvrouw niet. "We hopen zo snel mogelijk met resultaten te komen."

Het realityprogramma De Villa werd vorige week per direct van de buis gehaald door RTL. Op Twitter doken enkele fragmenten op waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag wordt gepromoot en dat zorgt voor een hoop kritiek...

Het gaat om de onderstaande fragmenten. In de ene is te zien hoe een kandidaat een ander uitscheldt, nadat zij hem ondanks herhaaldelijke pogingen geen zoen wil geven. Het tweede fragment is een stuk heftiger. Hierin is te zien hoe kandidaat Jady dronken en alleen op haar slaapkamer ligt, maar 'bloedjegeile' José het er niet bij laat zitten. Hij wil seks met haar en gaat toch nog op haar liggen.

https://twitter.com/Jet57887555/status/1193522621905813505

https://twitter.com/debroervanroos/status/1197457181756538880

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.